Sarajevo u raskošnom ruhu: Glamur i sjaj prve noći na crvenom tepihu 25. SFF-a

Radiosarajevo.ba
Sarajevo u raskošnom ruhu: Glamur i sjaj prve noći na crvenom tepihu 25. SFF-a
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Glamur na bosanskom ćilimu

Sarajevo Film Festival je stigao u glavni grad Bosne i Hercegovine. Po 25. put je održana svečanost otvaranja SFF-a.

Druženje je počelo u poslijepodnevnim satima tradicionalnim pićem dobrodošlice na festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, a nastavit će se do ponoći nizom događaja.

Film "Sin" rediteljice Ines Tanović otvara 25. Sarajevo film festival

Sarajevo će narednih dana biti domaćin brojnim ljubiteljima filma, ali i dobre zabave. Ujedno, još jednom i centar regiona i filmske Europe.

U saradnji i pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake, prepoznatljivi simbol jednog od najznačajnijih europskih filmskih festivala, za jubilarno izdanje dobija novi izgled.

Novi crveni tepih koji će i ove godine biti postavljen ispred Narodnog pozorišta Sarajevo u čast filmskim autorima, umjetnicima i publici, spoj je tradicionalnog i savremenog. 

Nakon opsežnog istraživanja bosanskohercegovačkih ćilima iz zbirke Zemaljskog muzeja BiH, kreativni tim Sarajevo Film Festivala za novi izgled crvenog tepiha bio je inspirisan elementima sa ćilima iz Sarajeva koji datira iz 1930. godine

Na otvorenje ovogodišnjeg SFF-a se očekuju: Danis Tanović, Ivana Roščić, Goran Bogdan, Saša Lošić, Branko Đurić, Tanja Ribič, Nikola Kojo, Alma Prica, Jadranka Đokić, Gordana Boban, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Branimir Popović, Jasna Žalica, Pjer Žalica, Jelena Veljača, Amra Silajdžić Džeko i Sarah Čerkez.

Na svečanost otvaranja bili su i ugledni političari Abdulah Skaka, Milan Bandić, Ivan Vuković, Edin Forto, Elmedin Konaković, Mirvad Kurić i Nermin Muzur.

Brojne zvanice nazdravile su najvećoj filmskoj priči u regionu i šire, koja više od dvije decenije govori o Sarajevu kao mjestu u koje hrli cijeli svijet.

Osim što je ovo najveći filmski festival u BiH i regionu, jedan od najglamuroznijih događaja u Sarajevo je i odlična prilika za “srediti se”.

Poznate dame za prvu noć 25. SFF-a izabrale su divne kreacije i zablistale su u toaletama.

Pogledajte kako su izgledale neke od njih:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije