Najčitanije vikendom: Izbor Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba
Najčitanije vikendom: Izbor Radiosarajevo.ba

Tokom proteklog vikenda (uključujući i petak – Kurban-bajram), ubjedljivo najčitanija (foto-)vijest na našem portalu bila je ona o vandalskom činu ispred ekonomskog fakulteta. Pogledajte fotografiju čina na ovom LINKU.

Također, vašu pažnju tokom vikenda je plijenio i tekst o Ireni Horak, Hrvatici koja je postala Al Kaidina nevjesta.

26. oktobar

Portal Radiosarajevo.ba prvi je u državi istražio početke tenisa u Bosni i Hercegovini, preciznije u Sarajevu. Izvrsnu istraživačku priču, te briljantnu galeriju fotografija iz dvadesetih godina prošlog vijeka čitajte na sljedećem linku: Priča o rođenju sarajevskog tenisa.

Pored toga, u petak smo, u sklopu specijala Radiosarajevo.ba „550 godina Sarajeva“ objavili i zapise Evlije Čelebije o prijestolnici BiH, koji datiraju iz 17 vijeka – „Evlija Čelebija o Sarajevu: Bijelo zrno bisera“; također smo objavili informaciju kako se Vedran Glišić iz naše zemlje našao na listi svjetskih genija, pročitajte kako. Naša redakcija Vedranu još jednom čestita.

27. oktobar

U subotu smo objavili novu priču iz našeg serijala 'Junaci bez ulica'. Ovaj put smo predložili U2: čitajte na ovom LINKU.

Također, u subotu smo, kao dio specijala „550 godina Sarajeva“, objavili i priču o sarajevskom gradonačelniku Mehmed-begu Ljubušaku i modernizaciji grada za vrijeme njegove vladavine.

Najavili smo i vrhunsku izložbu Davorke Anđelić i Milomira Kovačevića Strašnog.

28. oktobar

U nedelju,vijest dana na našem portalu bila je još jedna stravična priča o zvjerstvu nad uličnim psima ovog grada. Ovog puta, žrtva je bio „Vule“, a više o ovom slučaju čitajte na sljedećem linku: Još jedan slučaj zvjerstva nad uličnim psima.

Izdvojit ćemo još jednu foto-priču: Jeste li ikad vidjeli ljepšeg beskućnika?

Forwarduše i zabavni video

Kao i obično, tu su i naše neizostavne forwarduše; najviše vaše pažnje privuklo je snebivanje jednog muškarca u Kako mi je mogla to uraditi, te spisak onoga čemu su nas naučili naši roditelji.

Kada je u pitanju zabavni video, tu je hit koji detaljno objašnjava kako se muškarac voli, te neodoljivi prikaz pseće krivice u Ko je napravio nered.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije