Najčitanije na Radiosarajevo.ba u 2014.: Poplave, Mundijal, Sušić

Radiosarajevo.ba
Najčitanije na Radiosarajevo.ba u 2014.: Poplave, Mundijal, Sušić

Iza nas je još jedna godina: za Radio Sarajevo i portal Radiosarajevo.ba nezaboravna, uspješna, sjajna.

Poštujući temeljne principe, ljudske i profesionalne, godinu smo zaokružili s osmjesima, vedriji nego ikad. 

Čitali ste naše tekstove i slušali naš program, radite to i u godini koja nam dolazi, samo zajedno možemo savladati prepreke, poboljšati kvalitet rada i ostati tamo gdje i pripadamo. 

Sportska druženja

Portal Radiosarajevo.ba tokom proteklih 365 godina profilirao se u jedan od najčitanijih, napopularnijih i najrelevantnijih online medija u Bosni i Hercegovini. 

Vi ste ti koji ste nas svakodnevno snadbijevali informacijama, slali ste nam fotografije i video materijale iz svih krajeva zemlje i svijeta, tokom katastrofalnih majskih poplava zajedno smo položili ispite organizacije, solidarnosti, ljudskosti.

Družili smo se i za vrijeme Svjetskog prvenstva u fudbalu, ozbiljno i svakodnevno. Poklonili smo vam s mnogo ponosa desetine sjajnih infografika iz vlastite kreativne radionice. Pratili ste nas, ali smo i mi pratili vas, razgovarali smo, razmjenjivali ideje, kritikovali ste nas i hvala vam što ste to radili. Jedini je to put da budemo dobri, još bolji.

Cjelodnevna druženja pamtimo i iz perioda općih izbora u našoj zemlji. Uz infografike političara i političkih stranaka, nudili smo vam i najvažnije informacije, a posebno smo bili sretni i zadovoljni nakon posla obavljenog u izbornoj noći, baš kao i vi.

Nećemo zaboraviti ni značaj doprinos našeg tima u objektivnom izvještanju tokom februarskih protesta u Bosni i Hercegovini. Bili smo na mjestu događaja, uvijek među prvima, često prije svih. 

U nastavku vam donosimo kratki pregled nekih od najčitanijih članaka na portalu Radiosarajevo.ba u 2014. godini. Prisjetimo se zajedno!

1.  A da se prestanemo lagati: Za poraz su krivi Sušić, Spahić, amidžići, bratići, tetići...

Komentar na slabu igru Zmajeva u ključnoj mundijalskoj utakmici, najčitaniji je tekst na našem portalu u 2014. godini. Upozoravali smo da štošta u plavo - žutoj svlačionici ne štima, da je selektor pogubio konce i da - nije dobro. Šta se poslije desilo, vidjeli smo svi. S Mundijala smo ispali, katastrofalno otvorili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a nakon svega, stigao je i otkaz selektoru Safetu Sušiću.

2. FOTO: Rijeka nosi kuće u Živinicama | Radio Sarajevo

Tokom katastofalnih poplava sredinom godine, naš tim danonoćno je izvještavao o situaciji na terenu, čitatelji su bili naši reporteri, stalni kontakt s ''običnim ljudima'' kojima je voda odnijela sve, našem izvještavanju tih dana dao je poseban ton. Prvi put smo uspjeli ostvariti takvu vrstu kontakta s ljudima zbog kojih postojimo. Naši telefoni zvonili su neprestano, na redakcijske mailove i društveno - socijalne platforme koje koristimo, pristizale su stotine, hiljade fotografija. Ljudi su molili za pomoć, a mi smo činili sve što smo mogli da pomognemo, barem malo, na svoj način.

3. Dragi, ručak i večera su ti u kuharu

Prepoznaju nas po dobroj i kvalitetnoj šali. Trudimo se ponuditi vam zabavne sadržaje po mjeri. Nije samo funkcija medija informirati, dužni smo vas povremeno nasmijati. Radili smo to dosad često i rado, radit ćemo i u godini koja dolazi. 

4. Martina Mlinarević-Sopta: Jebem ti zemlju! |

Naša draga Martina Mlinarevič - Sopta u godini na izmaku podarila nam je desetine sjajnih tekstova. S mnogo zadovoljstva smo ih objavljivali znajući da radimo ispravno. Uvijek kad smo mislili da bolje ne može, Martina nas je iznova uspijevala iznenaditi ponudivši nešto novo, nešto bolje. Vrlo smo sretni što je upravo jedan od njenih tekstova u redu najčitanijih na portalu Radiosarajevo.ba u 2014. godini.  

5. Milorad Dodik fizički nasrnuo na novinarku u Bijeljini (VIDEO)

Za vrijeme jedne od posjeta Bijeljini, predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik fizički je nasrnuo na novinarku BN televizije. Nije to bio lijep prizor, odgurnuo ju je grubo, a ona je sve to podnijela hrabro. Upravo je snimka Dodikovog napada na novinarku bila iznimno popularna na našem portalu.

Sjajni tim kolumnista

Rado ćemo, opraštajući se od 2014. godine, spomenuti i naše drage kolumniste: Aleksandara Hemona, Ahmeda Burića, Elvisa J. Kurtovića, Emira Imamovića, Miljenka Jergovića i Aleksandru Petrić. Naš tim kolumnista vodeći je u regiji, bez ozbiljne konkurencije.

Opraštamo se od jedne, ali s mnogo optimizma dočekujemo drugu, novu godinu. Hvala vam što ste bili s nama, mi zbog vas i postojimo. Ostanite nam zdravi, nasmijani i lijepo raspoloženi! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije