Najbolji poslodavci u regiji - srbijanske kompanije

Radiosarajevo.ba
Najbolji poslodavci u regiji - srbijanske kompanije

Istraživanje "Najbolji poslodavac u regiji 2012" su proveli portali Posao.ba iz BiH, InfoStud iz Srbije i MojPosao iz Hrvatske. 

Cilj istraživanja je da se utvrde faktori upravljanja ljudskim resursima; na kojima kompanije u regiji trebaju dodatno raditi kako bi stvorile timove s kojima će lakše dolaziti od poslovnih uspjeha. 

InfoStud je istraživanje "Najbolji poslodavac u regiji" započeo još 2008. godine, a ove godine su se priključili i MojPosao i Posao.ba; koji je u ovome istraživanju učestvovao isključivo na regionalnom nivou. Zbog toga, kao i zbog nedovoljno dobrih rezultata istraživanja na regionalnom nivou, nijedna od pet učesnica iz BiH nije dobila priznanje "Najbolji poslodavac u regiji 2012". 

U istraživanju je učestvovalo 87 kompanija sa ukupno 11345 zaposlenih. Iz BiH je učestvovalo pet kompanija; odnosno 564 zaposlenih: JU "Apoteke" Sarajevo, Al Jazeera Balkans d.o.o., Delhaize BH d.o.o., Violeta d.o.o. i dm drogerie markt d.o.o. 

Priznanje "Najbolji poslodavac u regiji 2012" su dobile kompanije iz Srbije: Apatinska pivara Apatin d.o.o. u kategoriji velikih kompanija, DHL International Beograd d.o.o. u kategoriji srednjih kompanija i Nordeus d.o.o. u kategoriji malih kompanija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije