Najbolje fotografije iz prošle godine

Radiosarajevo.ba
Najbolje fotografije iz prošle godine
/ Mirza Agić, Igra svjetla


Danas su u Sarajevu svečano proglašeni pobjednici konkursa Fotografija godine, koji je organizirao portal Fotografija.ba, kao jedinstvena zajednica fotografa u Bosni i Hercegovini.

Prvo mjesto

Najboljih 40 fotografija sa ovog konkursa biće izložene sedam dana u auli zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Ista će postavka biti izložena i u Galeriji Boris Smoje od 2. 3. do 12. 3. ove godine.

Drugo mjesto

Na konkurs je prijavljeno 137 fotografija iz cijelog regiona. Tročlani žiri u sastavu: Mario Periša (predavač na Multimediji u Varaždinu), Zlatko Popović (freelance fotograf) i Haris Čalkić (novinar i fotograf Magazina Start BiH i jedan od urednika portala „Fotografija.ba“) je imao zadatak da odabere 40 najboljih fotografija.


Članovi žirija su radili nezavisno a koristili su sljedeće kriterije prilikom odabira i ocjenjivanja fotografija: ideja/poruka, tehnička realizacija i kompozicija/likovnost. Sva tri kriterija su vrjednovana ocjenama od 1-10 koje su na kraju unesene u jedinstvenu bazu podataka na osnovu koje su odabrani pobjednici konkursa kao i fotografije koje će biti izložene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije