Nagrada za najbolju reportažu - 'Ekrem Tinjak'

Radiosarajevo.ba
Nagrada za najbolju reportažu - 'Ekrem Tinjak'


U znak sjećanja na svog rano preminulog kolegu Ekrema Tinjaka, od čije se smrti 18. 11. navršava godina dana, magazin Start otvara konkurs za nagradu Ekrem Tinjak, za najbolju reportažu objavljenju u 2011. godini u BiH.

Radove treba poslati do 30. marta 2012. godine, na adresu Starta BiH u Sarajevu, La benevolencije 6 ili mailom redakcija@startbih.info, nakon čega će biti proglašen jedan pobjednik. Nagrađeni će dobiti statuu u trajno vlasništvo i novčanu nagradu od 2.000 KM.

Reportaža koju se kandiduje treba tokom 2011. biti objavljena u nekom od printanih medija ili na nekoj od web stranica. Autor može sam prijaviti svoju priču, a dobre reportaže može poslati i bilo ko drugi.

Najbolju reportažu će birati žiri u kojem je 15 članova iz cijele BiH, a pobjednik je onaj koji dobije prostu većinu njihovih glasova.

U žiriju su urednica FTV-a Nađa Ridžić, glavna i odgovorna urednica Oslobođenja Vildana Selimbegović, glavni i odgovorni urednik magazina Dani Faruk Borić, fotoreporter Samir Pinjagić, novinar Asaf Bećirević, novinar Dejan Jazvić, vlasnik Nezavisnih novina Željko Kopanja, urednik FTV-a Bakir Hadžiomerović, novinar Almir Panjeta, novinarka Suzana Mijatović, glavni urednik magazina Banke Jasmin Maričić, glavni urednik portalaByka Aleksandar Trifunović, novinar Mladen Bošnjak, novinarka Duška Jurišić te glavni i odgovorni urednik magazina Start BiH Dario Novalić, koji će biti i predsjednik žirija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije