... / Nadareviću djeca bila najveća podrška nakon smrti supruge, ovako je govorio o njima

24. 11. 2020. u 10:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 26

Legendarni glumac Mustafa Nadarević rijetko je govorio o porodici, ali poznato je da je imao dvije kćeri i sina

Nadarević se u životu ženio tri puta.

S prvom suprugom Jasnom dobio je kćer Nađu, a rastali su se kada je njoj bilo osam godina. Nađa se s majkom odselila u SAD, gdje je diplomirala historiju umjetnosti.

Nadarević je novu ljubav zatim pronašao s televizijskom urednicom Snježanom Nožinić, s kojom je dobio sina Ašu i kćer Nanu.

Aša je uspješan sportista i bavi se brazilskim jiu-jitsuom te živi u Zagrebu, baš kao i Mustafina najmlađa kćerka Nana, koja je od njegovo troje djece i najviše u medijima.

Nana je završila Fakultet političkih nauka u Zagrebu i bavi se marketingom i PR-om te je vrlo popularna na Instagramu, gdje ima više od 21 hiljadu pratitelja.

Legendarni glumac svojedobno je objasnio neobična imena svoje djece.

"Budući da je moja najstarija kći Nađa moju mamu, a svoju baku zvala nana, moja je druga kći dobila to ime. A pomalo neobično ime Aša dao sam sinu po jednom svom prijatelju iz Bosanskog Novog, jako plemenitom dječaku. Kada sam nekako došao do njegova telefona i javio mu da sam sinu dao njegovo ime, nasmijao se i veselo mi uzvratio da me pozdravlja Plamenko, da je to njegovo pravo ime, a Aša nadimak! Nana i Aša žive u Zagrebu, u vrlo smo dobrim odnosima", ispričao je Mustafa.

Glumac je za bh. medije ranije otkrio da su sin i mlađa kćerka bili najveća podrška nakon smrti njegove treće supruge, slovenske Slavice Radović.

"Najstarija kći Nađa je u New Yorku, pa se s ovo dvoje mlađih družim i najviše vremena provodim s njima otkad nema moje supruge Slavice", izjavio je Mustafa Nadarević 2017. za Avaz

Mustafa se sa Slavicom vjenčao 2012. godine, nakon dugogodišnje veze. Zajedno su proveli čak 20 godina, no uvijek su detalje svoje veze držali daleko od očiju javnosti. Vjenčali su se tek nekoliko mjeseci prije njene prerane smrti, na njen rođendan 25. aprila, a s glumac je s njom je bio doslovno do posljednjeg trenutka.

Voljena supruga umrla je glumcu na rukama 7. jula 2012. godine.

"Brinite se za mog Muju", rekla je Slavica svojim prijateljima prije smrti, pisali su onda regionalni mediji, a on nije krio da je upravo ona bila ljubav njegova života.

Mustafa Nadarević u nedjelju 22. novembra izgubio je borbu s dugom i teškom bolesti.

Preminuo je u Zagrebu u 78. godini života.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA