Nacionalna biblioteka u mraku i bez grijanja

Radiosarajevo.ba
Nacionalna biblioteka u mraku i bez grijanja


Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine zbog duga od 101.510 KM isključeno je grijanje, a isključena je i struja zbog duga od 20.188 KM.

Kome još trebaju biblioteke?

"Kada nam Federalna vlada da ono što nam je obećala, odmah ćemo izmiriti što od nas traže. Zahvalni smo UNIS - "Energetici" što je do sada za nas imala razumijevanja. Zbog duga od 20.188 KM ljudi iz "Elektroprivrede" su nam isključili struju. Čini mi se da su nečije namjere da se zatvore i vrata ove institucije za građane i posjetioc", kazao je direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH Ismet Ovčina za Dnevni avaz.

Kampus bez grijanja
Po pisanju Avaza, na spisku najvećih dužnika je Elektrotehnički fakultet koji treba platiti 67.510 KM, Saobraćajni 55.971, Poljoprivredni 50.895  te Kriminalistički fakultet 47.093 maraka. Također, i Centar za ljudska prava pri UNSA ima 13.173 KM duga, kao i Farmaceutski fakultet koji mora platiti 7.379 maraka.

Ovo će, po svemu sudeći, biti duga zima i za sve fakultete u krugu Kampusa, a tako će ostati do kne izmire dug od oko 230.000 KM prema firmi UNIS - Energetika, piše ovaj list.

"Zanemarili su sva naša upozorenja i molbe da na vrijeme uplate ono što nam duguju jer za nekoliko dana počinje nova grijna sezona. Na sve su se oglušili i zato smo morali poduzeti ovako radikalan potez. Dugovanja se gomilaju još od prošle sezone. Za sve dogovore i opcije smo otvoreni, samo da se dug počne plaćati. Cijelo ljeto niko nam ni feninga nije uplatio", kazali su za Dnevni avaz iz računovodstva ove firme.

Vezano: Nacionalna biblioteka ostala bez grijanja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije