Na Stupskoj petlji uvijek isti šverceri

Radiosarajevo.ba
Na Stupskoj petlji uvijek isti šverceri


Uprava za inspekcije poslove Kantona Sarajevo saopćila je da u glavnom gradu Bosne i Hercegovine  postoji 17 kritičnih lokacija na kojima se vrši bespravan promet roba; među njima je i lokalitet Stupske petlje koji je posljednji put kontroliran prošlog četvrtka, 21. juna.

Inspektori provode akciju kako bi suzbili pojavu bespravnog prometa na javnih mjestima

Tokom inspekcije, u prekršaju je zatečeno šest subjekata koji su i ranije kažnjavani: njima je dosad izdato ukupno 35 prekršajnih naloga u iznosu od oko 7.500,00 KM, u četiri slučaja podneseni su i zahtjevi za sudsko odlučivanje, na osnovu kojih su donesene dvije presude (jedan ukor i jedna uslovna kazna), a dva postupka su još u toku.

Također, na Stupskoj petlji, poručili su sarajevski inspektori, provedene su i dvije velikeakcije sa pripadnicima MUP-a KS. Tada su inspektori oduzeli voće, povrće i prodajne tezge u ukupnoj vrijednosti od oko 50.000 KM.

Priznajući ipak da se stanje na terenu i pored inspekcija ne poboljšava jer „nelegalni trgovci odmah po odlasku inspektora ponovo nastavljaju s radom“, inspektori su najavili i neke nove, obimnije akcije sa MUP-om KS.

Iz Uprave su poručili i da je za trajno rješenje problema potrebno uključiti sve nadležne, kako bi se odredio prostor na kojem bi bila locirana pijaca, kao i način regulacije saobraćaja, što nije u nadležnosti inspekcije. „O navedenim pitanjima odlučuju nadležne općinske službe, odnosno resorno ministarstvo.“

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije