Na putevima u BiH saobraća se nesmetano

Radiosarajevo.ba
Na putevima u BiH saobraća se nesmetano

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća nesmetano, bez vanrednih ograničenja. 

Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, pa se vozačima preporučuje da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.

U toku su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislav-Grad (u blizini Varvare). Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini, dok ostala vozila ne mogu proći ovom dionicom.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraća se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima dvosmjerno- jednom trakom (na dužini od 3 km).

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BIH čeka se u intervalima od 15 do 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 15 minuta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije