Na planinskim prevojima preko pet centimetara snijega

Radiosarajevo.ba
Na planinskim prevojima preko pet centimetara snijega

Zbog snijega koji pada u Bosni i ponegdje u Hercegovini, jutros se saobraća otežano i usporeno. Posebno skrećemo pažnju na dionice preko planinskih prevoja gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm, a ponegdje i preko 5cm (Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar). Ekipe putne operative se nalaze na terenu i intervenišu na svim dionicama, pa je prohodnost dobra. Dodatne poteškoće vozačima u jugozapadnoj Bosni pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose. Jakog vjetra ima i u Hercegovini i u višim predjelima zapadne Bosne. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.  Na put ne krećite bez zimke opreme, koja je obavezna za sva vozila, posebno preko planinskih prevoja.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Tuzla-Kalesija,  Bugojno-Kupres i Jajce-Banja Luka.

Na graničnim prelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja.   

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije