Na graničnim prijelazima u BiH pojačan promet vozila

Radiosarajevo.ba
Na graničnim prijelazima u BiH pojačan promet vozila


Povoljni vremenski uvjeti
pogoduju nesmetanom saobraćanju na putevima u Bosni i Hercegovini. 

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Konjic, Drežnik-Šićki Brod i Olovo-Kladanj-Đurđevik.

Zbog sanacionih radova, od 07.00 do 18.00 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Kiseljak. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Zbog izvođenja radova na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Jošanica (u blizini petlje Podlugovi) tokom dana zatvorene su preticajne trake u oba smijera (u dužini od 200 metara). Molie se vozači da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na graničnom prijelazu Bosanski Brod na izlazu iz BiH čeka se oko 45 minuta, a na ulazu 20-ak minuta. Na GP Orašje pojačan je promet vozila na ulazu u BiH, pa su u funkciji tri trake. I na GP Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se oko 20 minuta. Na GP Bosanski Šamac teretna vozila na izlazu iz BiH čekaju od pola sata do sat vremena. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 15 minuta, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije