Na graničnim prijelazima čekanja od 30 do 40 minuta

Radiosarajevo.ba
Na graničnim prijelazima čekanja od 30 do 40 minuta

Relativno povoljni uvjeti za vožnju i umjeren promet vozila karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH.

U toku je izvođenje sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na autocestu A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno, jednom kolovoznom trakom (u dužini od 3 km).

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 7.00 do 18.00 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A-1 Zenica-Sarajevo.

Povodom 18. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije danas i sutra (10. i 11. jula) zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH. 

Sutra (11.07.) na svim putevima koji vode prema Srebrenici (Sarajevo-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Kalesija-Zvornik, kao i na regionalnim putevima iz pravca Memića i Bratunca) zabranjeno je kretanje teretnim vozilima nosivosti višoj od 3,5 tona.

Na GP Prisika, na izlazu iz BiH, čeka se oko 40 minuta, na GP Doljani oko pola sata, dok vozila na GP Kamensko izlaze u dvije trake uz zadržavanja od 20 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije