Na graničnim prijelazima čeka se desetak minuta

Radiosarajevo.ba
Na graničnim prijelazima čeka se desetak minuta

U većem dijelu BiH danas se saobraća uz relativno povoljne uvjete za vožnju i umjeren promet vozila.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije, a izdvaju se magistralni putevi Sarajevo-Tuzla, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Bistrik-Lapišnica.

U toku su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na autocestu A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraća se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima dvosmjerno- jednom kolovoznom trakom (u dužini od 3 km).

Svakodnevno od 7.00 do 18 sati, zbog sanacionih radova, na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A-1 Zenica-Sarajevo.

Na GP Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se oko pola sata, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 10 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije