Na graničnim prelazima pojačan promet vozila

Radiosarajevo.ba
Na graničnim prelazima pojačan promet vozila

Zbog izvođenja neophodnih radova na mostu, od 7.00 do 17 sati obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-5 Travnik-Donji Vakuf, na prevoju Komar. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Rostova (M-16.4 Novi Travnik-Bugojno).

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije. Vozačima se savjetuje da zbog izrazito toplog vremena u dnevnim satima prave češće pauze, posebno ako putuju na dužim relacijama. 

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 7 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Danas, sutra i u nedjelju izvode se deminerski radovi na dionici M-1.8 Srebrenik-Orašje, u Ceriku, na skretanju za Brčko, zbog čega od 8 do 16 sati dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima pojačan je promet vozila ali saobraćaj protiče uz zadržavanja do 20 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije