Na graničnim prelazima gužve, čeka se do 30 minuta

Radiosarajevo.ba
Na graničnim prelazima gužve, čeka se do 30 minuta

Na graničnim prelazima Doljani, Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod na prelazak granice čeka se od 20 do 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima, pojačan je promet vozila, ali za sada nema dužih zadržavanja, javlja BIHAMK.

Zbog održavanja vjerske manifestacije Dani Ajvatovice 2013, još danas, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona, dok se u Donjem Vakufu kroz centar grada u potpunosti obustavlja saobraćaj od 16 do 17 sati.

Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama na magistralnoj cesti M-4.2 Cazin-Srbljani, danas od 8 do 19 sati, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na regionalne ceste.

Na magistralnoj cesti M-4.2 Velika Kladuša-Cazin danas od 10 do 16 sati se održavaju biciklističke utrke. Na navedenoj dionici saobraćaj će se odvijati usporeno jednom trakom. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno.

Počeli su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom trakom (u dužini od 3 km).

Podsjeća se da je zbog sanacionih radova, svakodnevno od 7 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo, saopšteno iz IC BIHAMK-a. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije