Na Bjelašnici planirana gradnja šestosjedne žičare

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici planirana gradnja šestosjedne žičare


Krajem aprila na olipijskoj planini Bjelašnici trebala bi početi gradnja šestosjedne i trosjedne žičare ukoliko do tog roka vlade Kantona Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine i preduzeće ZOI '84 iz svojih budžeta osiguraju novac za realizaciju ovogprojekta.

Riječ je o investiciji rijednoj 10 miliona eura. Za gradnju žičare već je raspisan međunarodni tender, putem kojeg će biti odabran najpovoljniji izvođač radova.

"Šestosjedna žičara trebala bi biti instalirana na trasi na kojoj se trenutno nalazi trosjedna žićara", rekla je za Dnevni avaz Muamera Šehić, potparol preduzeća ZOI '84 i dodala da će žićara iči od Babinog dola do izlazne međustanice.

Odatle će, kako je rekla Šehić, biti postavljena trosjedna žičara do samog vrha Bjelašnice.

"Njihova izgradnja neophodna je za organiziranje velikih skijaških događaja koji su pred nama, a to su Evropa Kup i Evropska omladinska olimpijada", rekla je Šehić koja je istakla kako bi radovi trebali biti gotovi do novembra 2013. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije