Muminović pozvao radnike GRAS-a da prekinu štrajk

Radiosarajevo.ba
Muminović pozvao radnike GRAS-a da prekinu štrajk


"U ovom trenutku se vode razgovori koji se tiču pokretanja javnog gradskog prevoza i uskoro ćemo imati povratnu informaciju, nadam se da će ta informacija biti da je saobraćaj uspostavljen", kazao je danas na hitnoj sjednici zastupnicima zamjenik predsjednika Sindikata komunalne privrede u Kantonalnom javnom komunalno preduzću "Gradski saobraćaj - GRAS" Amir Muminović.

Dopredsjedavajući Skupštine KS Kemal Ademović (Stranka demokratske akcije - SDA) tražio je od Muminovića  da pozove radnike GRAS-a javno da prestanu ovu nelegalnu obustavu saobraćaja i pokrenu vozila.

Muminović je potom u svoje ime i uime predsjedništva tog sindikata pozvao sve radnike da krenu voziti i ponovio da je Sindikat planirao štrajk 17. aprila, ali su radnici samovoljno zaustavili prevoz te su ih i ranije pozivali na pokretanje saobraćaja, a da Sindikat krene u zakonski regularnu proceduru za rješavanje problema u ovom preduzeću.

Zastupnici Besim Mehmedić (samostalni zastupnik) i Damir Čardžić (Narodna stranka Radom za boljitak) kazali su da nije korektno što je Ademović tražio od Muminovića da pozove radnike za uspostavu saobraćaja jer tako narušava dignitet Vlade KS koja nije htjela da razgovara sa sindikatom budući da taj sindikat nije preuzeo odgovornost za zaustavljanje vozila.

Ademović je pojasnio da činjenica da je Sindikat zauzeo stav da je ova obustava nelegalan čin te da su pozvali na uspostavljanje saobraćaja ne vidi razlog čime je Vlada ugrožena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije