Muamer Tanković: Džeko mi je obećao raj, ali moj izbor je Švedska

Radiosarajevo.ba
Muamer Tanković: Džeko mi je obećao raj, ali moj izbor je Švedska

U posljednje vrijeme mnogo se govorilo o Muameru Tankoviću koji je izabrao Švedsku ispred Bosne i Hercegovine, a sa mladim napadačem Fulhama razgovarali su Edin Džeko i Zlatan Ibrahimović.

Tekst u rubrici Šta drugi pišu bez intervencija preuzimamo s prijateljskog portala SCSport.ba

Džeko je prvi razgovarao sa Tankovićem, nakon čega se u priču uključio i Ibrahimović, a nakon toga napadač Fulhama odabrao je Švedsku.

"Želim igrati za Švedsku. To je moja zemlja. Ovdje sam rođen i odrastao, tako da ću učiniti sve za moju zemlju. Džeko mi je obećao raj. Rekao mi je mnogo stvari, ali ne mogu reći šta mi je", rekao je Tanković za Sportbaldet, te je dodao:

"Ibrahimović je kontaktirao mog menadžera i tako smo i stupili u kontakt. To je super. Ibrahimović je najveći fudbaler u Švedskoj. Kada vas on nazove, san se ostvaruje. Zlatan je Zlatan i nezaboravno je razgovarati s njim. Nije mi mnogo rekao za reprezentaciju. Rekao mi je samo da biram prema osjećanjima i da ne slušam nikoga. Tako sam i uradio".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije