Muamer Svraka: Plavo proljeće smo počeli još jesenas

Radiosarajevo.ba
Muamer Svraka: Plavo proljeće smo počeli još jesenas

Kišni dani u Rovinju nikako ne mogu nagovijestiti da nam proljeće kuca na vrata. Za deset dana koliko je Željezničar, aktuelni prvak i najtrofejniji bh. klub, proveo u Istri tek u nekoliko navrata sunce je ozarilo lica Plavih.

Tekst bez intervencija preuzimamo s prijateljskog portala Oslobodjenje.ba

Vremenske neprilike najviše glavobolje zadavale su stručnom štabu, ali ni igračima nije bilo lako.

Nadoknada u Međugorju

"Kiša nas je koštala neodigravanja još najmanje dvije utakmice i pet, šest kvalitetnih treninga koji bi nam u ovoj fazi priprema itekako valjali. Međutim, nismo mogli uticati na vrijeme i morali smo improvizovati. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti u Međugorju, na završnoj fazi priprema i da ćemo tada uraditi ono što smo planirali", kaže Muamer Svraka, kapiten Željezničara.

Osim vremenskih neprilika, trenutni lider našeg šampionata ne može se pohvaliti ni dobrim rezultatima. U tri utakmice, koliko su ovdje odigrali, ubilježili su dva remija (Novigrad i Cibalija) i jedan poraz (Borac).

"Rezultatski gledano, nije dobro, ali na to je uticalo vrijeme. Prve dvije utakmice morali smo igrati na plastici, što nam je itekako otežalo posao. Ni protiv Borca teren nije bio kako treba. Naravno, to ne treba biti isprika, ali jeste otežavajuća okolnost. Uz to, kao i prošlih godina imali smo problema s povrijeđenim igračima. Nekako smo krpili i vjerujem da će u Međugorju situacija biti bolja", ističe Svraka.

Godinama unazad, Željezničar je u proljetnom dijelu šampionata bio dominantan na bh. terenima. Svraka smatra da ni skraćeni dio drugog dijela šampionata ne bi trebao srušiti tradiciju.

Odbrana titule

"Plavo proljeće smo počeli jesenas. U četiri kola iz drugog dijela sezone, odnosno četiri prva kola proljetnog dijela ostvarili smo stopostotan učinak i tako nastavili tradiciju iz prošlih godina. Vjerujem da ćemo na tom nivou biti i u preostalih 11 kola, da ćemo posložiti ekipu, te da uz povoljan raspored možemo odbraniti titulu", optimista je Svraka.

Uz Sarajevo, prvog pratioca na tabeli, kapiten plavog tima u najvećeg konkurenta za šampionsku titulu promovira i tim s Pecare.

Sarajevo i Široki Brijeg su se dobro pojačali i doveli su nekoliko kvalitetnih igrača. Ali, to ne mora ništa značiti. Naša je prednost što smo zadržali kostur ekipe i što smo uigrani", zaključuje Svraka.

Plava ekspedicija
pripreme u Rovinju završava danas, a nakon jutarnjeg treninga planiran je povratak za Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije