Mostar: Početak naplate parkinga za sedam dana

Radiosarajevo.ba
Mostar: Početak naplate parkinga za sedam dana

Početak rada Javnog poduzeća MO Parking i početak naplate parkiranja na mostarskim gradskim prometnicama neće se biti 5. avgusta, kako je ranije najavljeno, već sedam dana kasnije, javila je Fena pozivajući se na lokalne medije.

Kako je direktor MO parkinga Mladen Knezović izjavio, umjesto 5. avgusta početak naplate parkiranja odgođen je za 12. avgusta zbog kolektivnih godišnjih odmora u gradskoj upravi.

Na terenu je već dvadesetak kontrolora naplate, a građani se kod njih mogu informirati o svemu što ih zanima u vezi naplate parkiranja, dodao je Knezović.

Najsporniji detalj u priči oko početka rada MO Parkinga je činjenica da odluka o početku rada tog javnog poduzeća nikada nije usvojena na Gradskom vijeću Mostara.

Sporne su, po mišljenju mnogih i visoke cijene, koje se kreće od pola marke do marke i pola za sat parkiranja u središnjim dijelovima grada, odnosno 15 maraka za dnevnu kartu.

Zbog nemogućnosti postizanja međustranačkog dogovora u Vijeću u protekle dvije godine ta tačka više je puta skidana s dnevnog reda. Ove godine o tome se nije ni moglo odlučivati s obzirom da je krajem prošle godine istekao mandat vijećnicima u Gradskom vijeću Mostara.

Novi lokalni izbori u gradu na Neretvi nisu održani jer se političke stranke nisu mogle dogovoriti o izmjenama dijelova Statuta Grada Mostara, koji se odnose na izbor gradskih vijećnika, a koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, piše Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije