Mostar - među deset naj-destinacija za romantični bijeg

Radiosarajevo.ba
Mostar - među deset naj-destinacija za romantični bijeg

Romantični Mostar; foto: Independent



Listu od deset naj-lokacija za romantični bijeg poodavno je objavio britanski Independent, no popis nam je zanimljiv jer se među deset ponuđenih lokacija nalazi i Mostar.

Pomalo je bizarno da se ova lista nalazi u rubrici pod nazivom "Nevjera". U objašnjenju se navodi kako će se na navedenim svjetskim destinacijama osjetiti vrući nalet strasti, a da se preporučuju kako onima koji imaju namjeru "prevariti" stalnog partnera, tako i onima koji žele osvježiti vezu sa stalnim partnerom.

Među deset takvih lokacija nalazi se i Mostar, za kojeg piše da, uprkos razornom "građanskom" ratu u bivšoj Jugoslaviji, ovaj povijesni grad ostaje jedan od najljepših u Bosni i Hercegovini. Pri tom je još uvijek daleko od masovnog turizma, a blizu obale Jadranskog mora. Navodi se kako su u gradu još uvijek prisutni i vidljivi ožiljci rata, no da će to dodatno podgrijati posjetiteljevu odluku da "živi za ovaj trenutak".

Ostale destinacije su:
Luang Prabang, Laos
Levuka, Fidži
Gibraltar
Napulj, Italija
Viscri, Rumunija
Dominical, Costarika
Tangier, Moroko
Negombo, Šri Lanka
Istanbul, Turska

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije