Mostar će biti ukrašen za novogodišnje praznike

Radiosarajevo.ba
Mostar će biti ukrašen za novogodišnje praznike


Mostarci će ove godine, kako sada stvari stoje, osjetiti onaj pravi novogodišnji ugođaj. Iako, isprva Gradska nije imala novca za ukrašavanje grada, ispostavilo se kako je izdvojeno 21.000 maraka da bi se grad na Neretvi ukrasio za novogodišnje blagdane.

Posebna će se pozornost dati trgu Musala, Španjolskom trgu, ali i Trgu hrvatskih velikana, odnosno Rondou gdje će se napraviti ujedno i najbogatija dekoracija u gradu.

Gradskoj upravi do prije neki dan u blagajni ostalo 8678 maraka koje su se trebale uložiti u ukrašavanje grada. No, kako bi grad ove godine imao raskošniji izgled, odlučeno je kako će se izdvojiti dio novca iz proračuna koji će biti na raspolaganju u idućoj godini. Tako će se izdvojiti 18.000 maraka za ukrašavanje, dok će 3000 maraka biti uloženo u tradicionalne jaslice na Rondou.

"Kako se ukrašavanje grada odvija na prijelazu u Novu godinu, troškovi će se izmiriti u idućoj godini s novim proračunom", kazala je za Dnevni list Marica Raspudić, savjetnica za mobilijar i dekoraciju grada Mostara.

Tako će Mostarci, koji već duži niz godina priželjkuju praznični ambijent u gradu, napokon dobiti blagdansko ruho.

"Ukrasit će se grad prema raskrižjima glavnih ulica, mostovima i prema gradskom prilazu u grad, kako bi se stvorilo pravo blagdansko ozračje te kako bi grad zasjao u novom ruhu", kazala je Raspudić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije