Most na Socijalnom bit će završen do 25. jula

Radiosarajevo.ba
Most na Socijalnom bit će završen do 25. jula


Radovi na mostu u sarajevskom naselju Socijalno, u ulici Topal Osman-paše, bit će završeni do 25. jula, a razlog kašnjenja su nepredvidivi problemi koji su se pojavili tokom obnove mosta.

Most je za saobraćaj zatvoren 27. maja, a prema prvobitnim najavama radovi su trebali biti okončani sredinom jula.

"Radovi će zbog malih tehničkih problema trajati duže nego što je planirano. Imamo čvrsto obećanje od nadzora da će posao biti završen u roku od 20. do 25. jula. Projekt za ovaj most rađen je 2008. godine i već je star pet godina. U tom periodu mnogo se toga promijenilo i, tek kada smo raskopali most, vidjeli smo u kakvom je stanju", rekla je za Dnevni avaz Alma Zilić iz Direkcije za ceste KS.

Na gradilištu radnici firme HP Investing rade na vezivanju donjeg dijela mosta jer je noseća konstrukcija u lošem stanju. Ojačavaju se i bočni stubovi.

"Zbog početka gradnje južne longitudinale, saobraćajnice koja će prolaziti sadašnjom trasom od Mosta Suade Dilberović i Olge Sučić prema Mojmilu, moramo ubrzati obnovu mosta", naglasila je Zilić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije