Most je završen, ali čeka se šetnica

Radiosarajevo.ba
Most je završen, ali čeka se šetnica


Kako smo jučer pisali, most koji spaja Radićevu sa zgradom Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu neće biti otvoren prije početka Sarajevo Film Festivala. Pored toga, šetnica na Obali Maka Dizadara, uz most, raskopana je i prašnjava, a upravo zbog radova na njoj pomjereno je otvaranje već završenog mosta.

„Radovi na izgradnji pješačkog mosta koji povezuje Radićevu ulicu i Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu su završeni tokom juna, također u planiranom roku. Radovi na obnovi pomenute šetnice iz tehničkih razloga je morala sačekati okončanje izgradnje mosta, zbog prolaska teških mašina i kamiona sa potrebnim materijalom. Sa okončanjem obnove šetnice, koja čini cjelinu sa novoizgrađenim mostom, planirano je otvaranje pješačkog mosta preko Miljacke“, kazali su nam u Press-službi Opštine Centar.

Ne radi se, objašnjavaju, o odlaganju otvaranja Mosta, nego „o ispunjenju tehničkih uslova prilikom realizacije izgradnje i obnovepomenuta dva projekta, kako nalaže tehnička struka“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije