Monica Bellucci u Hercegovini: Trebinje pozdravilo magičnu Italijanku (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Monica Bellucci u Hercegovini: Trebinje pozdravilo magičnu Italijanku (FOTO)
/ Detalj sa prošlogodišnjeg snimanja, FOTO: Moja Hercegovina

Nakon što je jučer u poslijepodnevnim satima izazvala oduševljenje došavši s dubrovačkog aerodroma u Trebinje, prelijepa italijanska glumica Monica Bellucci danas bi trebala nastaviti snimanje filma Na mliječnom putu režisera Emira Kusturice.

Monica Bellucci danas stigla u Bosnu i Hercegovinu!

Kako je najavljeno, Kusturici će se sutra pridružiti Sloboda Mićalović i Bajram Kolja Severdžan, a tokom ljeta bi trebao doći i Miki Manojlović.  

Osim na Klobuku, snimanje ovog filma će se odvijati u selu Uvijeća, ali i u Bileći, Gacku i Nevesinju... Produkcija je najavila kako bi ekipa filma u ovom gradu trebala boraviti do 12. septembra.

Dolazak filmske dive i nove Bondove djevojke izazvao je ogroman interes javnosti, pa su mnogi obilazili hotel Platani u kojem boravi s mlađom kćerkom Leonom, u nadi da će je vidjeti, dobiti autogram, a možda se i fotografirati. Monica je nakon dolaska pozdravila brojne novinarske ekipe i dodala kako joj je drago što je ponovo ovdje, pišu Nezavisne

Inače, film Na Mliječnom putu (ispočetka zvan Ljubav i rat) napisan je na osnovu Kusturicinog kratkog filma Naš život, a scenarij su pisali i Emir i kćerka Dunja. U pitanju je trilogija o suprotnosti rata i ljubavi, piše Variety, priča o životu jednog čovjeka: sretni mljekar tokom rata, romansa sa ženom koju voli i njegov kasniji život kao monah... 

Kusturica igra monaha, a Bellucci djevojku u koju je on zaljubljen. Njih dvoje, usred rata, primorani su da neprestano bježe kako bi sačuvali svoju ljubav, ali i živote. Zbog loših vremenskih uvjeta snimanje filma prekinuto je u novembru prošle godine, a njegov završetak očekuje se do kraja ove godine. 

Italijanska glumica prvi put je boravila u Trebinju prije dvije godine, a do sada je, osim Trebinja, snimano i u Višegradu te u zapadnoj Hercegovini.

Prema najavama, premijera filma Na Mliječnom putu bi trebala biti održana u Cannesu naredne godine.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije