Mokri i skliski kolovozi, vozači, oprez!

Radiosarajevo.ba
Mokri i skliski kolovozi, vozači, oprez!


U većem dijelu BiH se jutros saobraća sporije, po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolovozima, saopšteno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Vozačima se savjetuje da voze oprezno na mokrim dijelovima ceste, da vožnju prilagode uslovima na cesti i da izbjegavaju rizična pretjecanja.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na A1, do 24.05., do ponoći, biće zatvoreno naplatno mjesto Kameni dvorac (Ćatići) za osobna vozila. Promet teretnih vozila, biće preusmjeren kroz parking prostor na odmorištu Kameni dvorac radnim danima u vremenu od 7 do 16 sati.

Zbog radova na bočnom naplatnom mjestu Kakanj danas će od 8 do 16 sati dolaziti do povremenih obustava saobraćaja na R-445 Kakanj - Ćatići spoj sa autoputem A-1. Obustave će trajati 2 sata (08-10, 11-13 i 14-16 sati) a vozila će se propuštati u trajanju od 1 sata (10-11 i 13-14 sati).
 
Alternativni pravci su: iz Kaknja u pravcu Visokog regionalni put kroz naselje Doboj, iz Kaknja u pravcu Zenice regionalni put Kakanj-Lučani i iz pravca Zenice za Kakanj koristiti izlaz u Lučanima na regionalnoj cesti koja prolazi kroz Donji Kakanj do Kaknja.
 
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
 
Na graničnom prelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, saobraćaj teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije