Mnogobrojni se usudili ući: "Vještice i čudovišta" okupirala Zemaljski muzej BiH

Radiosarajevo.ba
Mnogobrojni se usudili ući: "Vještice i čudovišta" okupirala Zemaljski muzej BiH
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Noć vještica u zemaljskom muzeju BiH

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine večeras nije mogao primiti sve one koji su došli u svojim "horor kostimima" da se strašljivo i jezivo provedu povodom Noći vještica odnosno Halloweena.

Horor na ulicama: U Sarajevu obilježena Noć vještica maštovitim kostimima

Mnogobrojni bh. građani "usudili su se večeras ući" u Zemaljski muzej BiH i uživati u bogatom programu kojeg su pripremili u ovoj bh. instituciji.

Od 19:30 posjetitelji su prvo krenuli u potragu za velikom letećom lisicom koja je skrivena u najmračnijem kutku Muzeja, a kroz potragu "istraživače" je vodila muzejska vještica, mumija koja se probudila iz muzejskih podruma i Džoker.

Noć vještica u zemaljskom muzeju BiH - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Noć vještica u Zemaljskom muzeju BiH

Istovremeno su se održavale i glumačko-zabavne radionice za najmlađe "Ukleta kuća", "Vještice is Magbeta", te Scary face painting.

Također, otvarena i izložba pod nazivom „STRAH JE U NEZNANJU“.

Naime, iz arheoloških muzejskih podruma iznijete su najbolje očuvane ljudske lubanje sa lokaliteta Županjac kod Tomislavgrada. Sa etnološkog odjeljenja donešene su tajne priče, narodna vjerovanja o nadnaravnim bićima, o morama, urocima i opasnostima koje su vrebala ljude.

Samo za potrebe ove izložbe u Zemaljskom muzeju BiH večeras su bile izložene žive životinje kao što je madagaskarski siktajući žohar, brazilski pauk ptičar, kravosas, crnokrpica, zelembač, blavor, smeđa krastača, šarka, smukulja, poskok...

Noć vještica u zemaljskom muzeju BiH - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Noć vještica u zemaljskom muzeju BiH

Zasigurno, jedinstven primjerak u izložbi bilo je čudovište sa Podveleža kod Mostara – Letipas ili slijepi miš.

I za odrasle je bilo dosta zabave, pa su večeras mogli uživati u glumačko-zabavnim radionicama - "Magbet" od Vilijama Šekspira te "Vještica iz Salema", Arthura Milera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije