Mladić iz "Game of Thrones" meta komentatora: Kako Ammar, a Srbin?

Radiosarajevo.ba
Mladić iz "Game of Thrones" meta komentatora: Kako Ammar, a Srbin?
Foto: Twitter / Ammar Mešić na setu "Game of Thrones"

Cijela regija na društvenim mrežama priča o jedinom glumcu iz Srbije koji je dobio ulogu u najskupljoj i najgledanijoj seriji na svijetu "Igra prijestolja" zbog jednog naslova u medijima.

Povodom tog naslova oglasio se i glumac Ammar Mešić na društvenim mrežama koji je morao "pojasniti cijelu situaciju".

"Izašao je jutros još jedan tekst o meni u 'Igri prestola', naslov: "Srbin u 'Igri prestola'". I otvorim komentare. Najčešći su: Kako Ammar pa Srbin? Mržnja, u nekim komentarima otvorena, u nekim zapakovana u mrziteljsku duhovitost.
To mrze oni koji misle da je Prijepolje u Crnoj Gori ili Bosni. Jer da je u Srbiji, valjda bi bilo Prepolje. Mrze oni koji ne znaju granice sopstvene zemlje, oni koji se boje Srbije svedene na 'beogradski pašaluk' a da iz tog istog pašaluka nisu nikada izašli, niti pokušali da nauče nešto o svojoj zemlji, njenoj istoriji i kulturi. Oni koji misle da treba istrebiti one koji se drugačije zovu, imaju drugu veru i verovanja, one koji su od njih po bilo čemu različiti", napisao je Ammar na društvenim mrežama.

"Ja sam Srbin, iz Prijepolja koje je u Srbiji. Baka i njeni roditelji i rođaci su pravoslavci, a mi muslimani, slavimo i Božić i Bajram, Uskrs i Ramazan", dodao je.

Mešić se pojavljuje u petoj sezoni "Igre prijestola" i igra pripadnika grupe Vrapci. U čuvenoj sceni gađa kraljicu Cersei dok gola šeta ulicama Dubrovnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije