Misli - Reci - Djeluj: Prilika da mladi aktivisti kreiraju promjene

Radiosarajevo.ba
Misli - Reci - Djeluj: Prilika da mladi aktivisti kreiraju promjene

Misliš li da je problema mnogo? Da se o njima ne govori dovoljno ? Da zaslužuješ i zaslužujemo bolje? Da je važno boriti se za to bolje?

Lajk nije dovoljan, Misli - Reci -Djeluj je program koji mladim ljudima nudi usavršavanje vještina zagovaranja, umrežavanja, efektivnog komuniciranja i rada s medijima.

Britanska Ambasada, u partnerstvu sa British Councilom i Bukom pruža mladima priliku da odigraju ulogu u kreiranju promjena.

Bit će organizovana dva dvodnevna treninga (15.-17. novembar i 13.-15. decembar). U programu mogu učestvovati mladi iz BiH.

Tim od tri do pet osoba može učestvovati u programu i djelovati kroz inicijativu koja mora imati jasan cilj za političkim djelovanjem i biti usmjerena ka konkretnom rezultatu i pozitivnom promjenom u društvu.

Grupa mora sadržavati najmanje po jednog/u aktivistu/kinju i/ili predstavnika/cu NVO, predstavnika/cu medija, predstavnika/cu lokalnih vlasti ili politički angažovanu osobu/e.

U maksimalno 250 riječi pišite svoju ideju, zašto je potrebno djelovati, kako planirate djelovati i koji će biti konačni rezultat. Budite kratki, jasni, konkretni i realni, poručuju organizatori.

Poziv je otvoren do 10. oktobra tekuće godine za učesnike iz cijele Bosne i Hercegovine koji su već pokazali hrabrost i aktivizam u društvenom djelovanju, lokalne lidere, predstavnike medija koji podržavaju društvenu angažovanost, politički aktivne i sve pojedince koji žele djelovati.

Prijave pojedinaca će se razmotriti, ali će prednost kod selekcije imati prijave u timu, saopćeno je iz Britishcouncila, a prijaviti se možete ovdje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije