Ministri Pećanac i Petrović podnijeli ostavke

Radiosarajevo.ba
Ministri Pećanac i Petrović podnijeli ostavke


Nermin Pećanac, ministar unutrašnjih poslova i Zlatko Petrović, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo podnijeli su ostavke na te funkcije.

"Ja sam ostavku najavio zvog neslaganja sa principijelnim stvarima, a detalje ću iznijeti u pismenom podnesku Vladi Kantona Sarajevo", rekao je za portal Radiosarajevo.ba ministar Petrović.

Ministar Pećanac je kao razloge ostavke na funkciju ministra MUP-a KS naveo miješanje zakonodavne u izvršnu vlast te zbog "jutrošnje demonstracije primitivizma". Naveo je i to kako će funkciju ministra obavljati sve dok ne bude konačno razriješen dužnosti.


Nermin Pećanac (Foto: Arhiv, Radiosarajevo.ba)

Avaz javlja da je uzrok ostavke ponašanje zastupnika BOSS-a u skupštini Eseda Radeljaša "koji želi ovladati svim procesima u KS": "On je bez ikakve mjere, hoće da ima upravljačku strukturu u svim javnim preduzećima, bez obzira na stranačku raspodjelu tih mjesta", navodi izvor ovog lista.

"Nemam informaciju o tome da su ministri podnijeli ostavke. Ja u ovom momentu ne tvrdim ni da jeste ni da nije, ali zaista ne znam", kazao je u razgovoru za Fenu Suad Zeljković, premijer Kantona Sarajevo i dodao da se nikakav sukob između ministara nije se desio, jer Vlade nije ni bilo u jutarnjim satima kako su pojedini mediji naveli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije