Ministarstvo odbojkašima obećalo nove prostorije

Radiosarajevo.ba
Ministarstvo odbojkašima obećalo nove prostorije

Savez sjedeće odbojke BiH organizirao je konferenciju za novinare, na kojoj su objasnili svoje trenutno, nezavidno, stanje

Savez sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine i reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci dobili su nalog za iseljenje iz prostorija u ulici Danijela Ozme br. 7.

Služba za zajedničke poslove institucija BiH je u saopćenju navela da je u skladu s presudom Suda BiH od 3. oktobra 2008. BiH isključivi vlasnik zgrade u ulici Danijela Ozme br. 7, te da Savez sjedeće odbojke BiH bespravno koristi prostorije u tom objektu.

Savezu je dat rok od sedam dana da napusti prostorije i preda ih Službi za zajedničke poslove institucija BiH.

Iz Saveza su naveli da ove prostorije koriste posljednjih 15 godina te da su ih dobili na korištenje od Saveza RVI te da nisu na vrijeme ni obaviješteni o deložaciji.

Savez RVI nije dobio nalog o deložaciji.

Ministar kulture i sporta, Emir Hadžihafizbegović, izjavio je da je navedena situacija sramotna te obećao da će do kraja mjeseca, odnosno do povratka sa evropskog prvenstva, Savez sjedeće odbojke BiH dočekati bolje i veće prostorije.

Odbojkaši dobili nalog za deložaciju

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije