KS / Ministarstvo obrazovanja upozorava: Pojavio se trend samopovrijeđivanja učenika

17. 10. 2019. u 12:23:00 N. Ka.

Shares: 34

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo uputilo je svim školama na području Kantona dopis u kojem je upozoravaju da se među učenicima pojavio novi trend samopovređivanja koji je prisutan i na društvenim mrežama, a na osnovu informacija zaprimljenih iz 10. Osnovne škole, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Dopisom je resorno ministarstvo zatražilo od svih direktora škola da održe sastanak s razrednim starješinama od VI do IX razreda.

"Molimo Vas da održite sastanak s razrednicima od VI do IX razreda te im ukažete na ovu pojavu, informišete roditelje učenika, organizujete predavanje/informisanje učenika o ponašanju na društvenim mrežama te poduzmete druge aktivnosti u cilju prevencije širenja ovog negativnog trenda među učenicima", piše u dopisu Ministarstva.

Iz Ministarstva ističu da se ovaj trend nije pojavio i u drugim školama, ali da oni imaju obavezu na osnovu ovih saznanja preventivno djelovati i obavijestiti i druge škole, s ciljem sigurnosti učenika.

"Uposleni u školama će održati sastanke sa razrednicima kako bi im ukazali na potencijalni problem, a dalje će razrednici informisati učenike i roditelje", kazali su iz Ministarstva za Radiosarajevo.ba.

Dopis Ministarstva - undefined

Faksimil: Dopis Ministarstva

KOMENTARI (2)