Miljacka se povukla u korito, situacija stabilna

Radiosarajevo.ba
Miljacka se povukla u korito, situacija stabilna

Rijeka Miljacka se povukla u korito, trenutno, situacija je stabilna i nema opasnosti za građanstvo, rečeno je u nedjelju Agenciji Fena  iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo.  

"Rijeka Miljacka jutros se, zbog obilnih padavina izlila iz korita, oko 7. 45 sati došlo je do izlijevanja brane na Bentbaši, te je saobraćaj na tom lokalitetu privremeno obustavljen. Na lice mjesta su izašli pripadnici profesionalne vatrogasne brigade, Civilne zaštite KS i Civilne zaštite općine Stari Grad", rekao je u nedjelju za Fenu Jasmin Durgut, dežurni u Operativnom centru Civilne zaštite Kantona Sarajevo.   


On je rekao da je oko 9. 45 sati brana puštena 20 cm i da je trenutno situacija zadovoljavajuća i nema opasnosti za građanstvo. Također, saobraćaj je ponovo u funkciji od 10.40 sati i odvija se bez poteškoća. 

Opasnost od izlijevanja na Ilidži

"Situacija je trenutno zadovoljavajuća, od 08.00 do 13 sati brana se spustila oko 80 cm", dodao je Durgut i naveo da Civilna zaštita i dobrovoljna vatrogasna društva prate situaciju u područjima oko rijeka Bosne i Željeznice, tok prema Ilidži. Rijeke su u svojim koritima i konstantno se prati odgovarajući nivo. 

Durgut naglašava da postoji mogućnost izlijevanja rijeka na području Ilidže, kada se brana pusti u gornjem toku, ali da su ekipe na terenu i da nema bojazni za pogoršanje situacije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije