Microsoft donirao CEM-u softver vrijedan 57 000 KM

Radiosarajevo.ba
Microsoft donirao CEM-u softver vrijedan 57 000 KM

Kao vid podrške organizacijskim potrebama Centra za edukaciju mladih (CEM) Travnik, Microsoft je, kroz program "Microsoft Community Affairs" donirao originalni licencirani software u vrijednosti od 57.000 KM.

Po stopi piratstva BiH u regiji zauzima značajno mjesto, a finansijske štete su ogromne, što Bosnu i Hercegovinu godišnje košta milione maraka i veliki broj radnih mjesta. 

CEM, svjestan važnosti poštivanja zakonskih obaveza o korištenju licenciranog softwarea, spada u veliki broj neprofitnih organizacija širom svijeta kojima je Microsoft omogućio pristup tehnologiji potrebnoj za neometan rad u lokalnim zajednicama. 

Microsoft i CEM Travnik vjeruju da je, ako se osiguraju odgovarajuća obuka i alati, moguće potaknuti društvene i gospodarske prilike i omogućiti ljudima da ostvare svoje potencijale, a zajedno kao partneri, mogu da doprinose razvoju zajednice u cjelini, saopćio je CEM. 

Program "Microsoft Community Affairs" obuhvaća inicijative i programe koji olakšavaju pristup tehnologiji i obuci za njezino korištenje kroz sticanje vještina za korištenje informacijskih tehnologija, pristupa tehnologiji po povoljnim uvjetima i podrške nevladinim organizacijama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije