Meggle: Donacija mlijeka i jogurta javnim vrtićima

Radiosarajevo.ba
Meggle: Donacija mlijeka i jogurta javnim vrtićima

Povodom Svjetskog dana mlijeka koji se obilježava 1. juna, svi javni vrtići u Bihaću, Banja Luci, Tuzli, Bijeljini, Mostaru i Sarajevu dobit će značajnu donaciju kompanije Meggle u zdravom i laboratorijski provjerenom mlijeku i voćnom jogurtu. 

Svjetski dan mlijeka obilježava se od 2001 na osnovu prijedloga Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) – prvog dana mjeseca juna. Mnoge zemlje povodom ovog datuma proslavljaju mlijeko uz javne akcije kojima se akcentira blagotvornost ove važne životne namirnice.

Riječ je o akciji 'Mliječni ponedjeljak' koja podrazumijeva da će svakog ponedjeljka tokom mjeseca juna, jelovnik u vrtićima sadržavati mlijeko uz doručak i voćni jogurt za popodnevnu užinu. 

Ovom akcijom Meggle želi dati svoj doprinos višemjesečnim nastojanjima vrtića da unaprijede jelovnike za najmlađu generaciju, o čemu je javnost već bila obaviještena. Kroz konkretnu pomoć, Meggle želi naglasiti da je mlijeko ključna i nezamjenjiva namirnica u odrastanju djece. 

Donacijom će biti obuhvaćeno oko 7200 mališana u 73 predškolske ustanove, a kroz 'Mliječni ponedjeljak' djeca će popiti oko 3000 litara mlijeka i oko 30.000 čašica voćnog jogurta, saopćeno je iz JU Djeca Sarajeva.  


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije