Mediacentar: Debata o medijima i terorizmu

Radiosarajevo.ba
Mediacentar: Debata o medijima i terorizmu

Osam godina nakon napada na World Trade Center u New Yorku, 'borba protiv terorizma' imala je višestrukog uticaja na medije i shvatanje slobode informacije i izražavanja. Sa druge strane, mediji su takodje imali velikog uticaja na kreiranje novog javnog diskursa o terorizmu i percepciji 'drugog' u tom kontekstu.

Kako definišemo terorizam danas? Kako mediji izvještavaju o terorizmu? Kakva su profesionalna iskustva bavljenja ovom temom u BiH, koje su prepreke, izazovi, dileme? Kako je dosadašnje izvještavanje o terorizmu uticalo na islamističke pokrete i muslimansku zajednicu u BiH i svijetu?

Pozivamo Vas da o ovim, i mnogim drugim pitanjima, razgovarate sa gostima Mediacentra – Vladom Azinovićem, profesorom na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu; Esadom Hećimovićem, novinarom magazina BH DANI i Muhamedom Jusićem, islamskim teologom iz BiH, esejistom i prevodiocem.

Javna debata održaće se u Mediacentru, Kolodvorska 3, u petak, 11.09.2009. godine sa početkom u 18.00 h. Više informacija možete dobiti na našoj web stranici www.media.ba, putem e-mail adrese boba@media.ba ili telefona 033.715.840.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije