MC: Javna debata o gašenju Radija 202

Radiosarajevo.ba
MC: Javna debata o gašenju Radija 202

Povodom najave gašenja Radia 202 Mediacentar Sarajevo vas poziva na javnu tribinu koja će se održati u prostorijama Mediacentra u srijedu, sa početkom u 19.00 sati.

Prema saopštenju Radija 202 ova radio stanica, koja postoji već 38 godina, gasi se zbog Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine, odnosno člana 9. koji dozvoljava po jedan TV i radio kanal za javne emitere na području entiteta.

Na tribini govore - Arnel Šarić, novinar Radija 202, Esad Cerović, savjetnik generalnog direktora RTV FBiH za komunikaciju sa vladinim i nevladinim sektorom, Adesa Kulenović, izvršna direktorica za komunikaciju i promociju RTV Online programa, Jara Orozović, odgovorna urednica Radija 202, Edina Papo, direktorica baleta Narodnog Pozorišta, zastupnica u Federalnom Parlamentu; Radoje Vidović, zastupnik u Domu Naroda Federacije BH i član Komisije za informisanje Doma Naroda Federalnog Parlamenta.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem telefona 033.715.840. ili e mail adrese boba@media.ba

Vezano: Reakcije na zatvaranje Radija 202

radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije