Martina Mlinarević Sopta: Devet mjeseci nosiš blago ispod srca... i onda se desi ovo?

Radiosarajevo.ba
Martina Mlinarević Sopta: Devet mjeseci nosiš blago ispod srca... i onda se desi ovo?

Samo u ovoj umrtvljenoj, hipnotiziranoj zemlji ovo nije prvoklasna, strašna i najveća vijest. Samo se kod nas preko ovoga i sličnih stvari godinama prelazi šutke, mireći se sa svime, sa duboko slegnutim ramenima i pssst, pusti bolan, jer sustav je veći od malog čovjeka, sustav malog čovjeka melje, jede i ispljune, a s bogovima se ne igra i u bogove se ne dira. 

Piše: Martina Mlinarević Sopta

Tri male bebe su preminule u nekoliko dana u Mostaru. Samo se u ovoj jadnoj zemlji radi ovoga provode "pojačane mjere nadzora". Pa jebem li vam nadzor i dušu koju nemate. Devet mjeseci nosiš blago ispod srca, toliko majki tih devet mjeseci imaju neviđeno teške i komplicirane trudnoće, odriču se sebe da bi se to maleno biće rodilo, leže nepomično, strah ih je otići i do toaleta da nešto ne bi krenulo po zlu, dišu samo da ugledaju jedan par najdivnijih očiju, i onda se desi ovo? 

A vi provodite pojačan nadzor? U svakoj normalnoj zemlji, kao što netko napisa, radi opsežne i neviđene istrage sve bi drugo bilo stavljeno na čekanje, a odjel zatvoren. Kod nas je ovo vijest teška okoprilike kao jedna silikonska sisa prosječne starlete. 

Ovo drugo nas više i zanima. Takvi smo mi ljudi, i neka nam je kako nam je. Ovim nesretnim ljudima, kojima se teška nevolja desila i dešava, izražavam najdublju i najiskreniju sućut, i poručujem ako ih je strah, ako bilo šta trebaju ili žele iznijeti svoju priču, neka me slobodno kontaktiraju, gonit ćemo bagru do zadnjeg suda ovoga svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije