Markešić: Lovrenović je ideolog HDZ-a

Radiosarajevo.ba
Markešić: Lovrenović je ideolog HDZ-a


Na ponovni izbor fra Luke Markešića na mjesto predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća (HNV), reagirali su otvorenim pismimaIvan Lovrenović i Mile Lasić. Lovrenović je ustvrdio da je HNV postao „talac jednog čovjeka“ a Lasić je napisao kako je HNV organizacija koja proizvodi stigme i stereotipe o Hrvatima van „sarajevske kotline“.

Markešić je u razgovoru za Dnevni avaz uzvratio optužbama da su Lasić i Lovrenović zagovornici politike HDZ-a Dragana Čovića, nazvavši pri tome Lovrenovića „ideologom pogrešne politike HDZ-a“.

Sukob je, prema Markešiću, izbio zbog podrške Platformi SDP-a. On ne krije da se HNV svrstao „za Platformu SDP-a, koja iznosi jedan konkretan program“.

Komentar Envera Kazaza

Markešić tvrdi da se Lovrenović nameće kao nesvrstan, premda je on najžešći protivnik SDP-ove platforme.

„On se svrstava na pogrešnu stranu, što je žalosno. On brani politiku dva HDZ-a. Žao mi je, ali Ivan Lovrenović ovdje se pojavljuje ne kao književnik i publicist nego kao jedan novi ideolog pogrešne politike HDZ-a“, kazao je Markešić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije