Marjanović u Vladi do petka: Bila mi je čast raditi ovaj posao

Radiosarajevo.ba
Marjanović u Vladi do petka: Bila mi je čast raditi ovaj posao

Skupština Kantona Sarajevo jučer se, zbog nedostatka kvoruma, nije izjasnila o zahtjevu za neopozivu ostavku koji je podnio ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo prof. dr Damir Marjanović.

Danas, Marjanović je na svojoj Facebook stranici objavio otvoreno pismo. Objavljujemo ga u cjelosti:

„Teško je ponekad pronaći riječi a da se izbjegne patetika, srdžba, razočarenje, ljutnja sa jedne, te rezigniranost i mirenje sa postojećim 'stanjem sistema' sa druge strane. Teško je shvatiti da postoji državni sistem u kojem, kada želiš do kraja da se držiš svojih principa, postojećih zakona i procedura i tada polako, počinješ da ličiš na stereotipne likove iz televizijskih sapunica koji i u 254. epizodi ponavlja istu, sada već svima dosadnu, frazu iz 46. epizode.

Jučer, nakon sjednice Skupština Kantona Sarajevo sam se upravo tako osjećao. Zanimljivo je bilo slušati sve ono što je rečeno, a još zanimljivije je bilo i vidjeti kako pojedinci, koji često anonimno i krijući se iza lažnih profila i "redakcija", najviše kritikuju, nemaju hrabrosti da javno naprave korak kojim bi se "riješili nepoželjnoga" i zakonski omogućili da, PO SVOJOJ VOLJI, konačno odem.

No, kako naš narod kaže, neka to ide njima "na čast i obraz". S druge strane, sve ima svoje granice.

Stoga, ne zamjerite mi što ovo jutro koristim da saopštim da će petak 13.09.2013. godine biti posljednji dan koji ću provesti u kancelariji Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo. Bila mi je čast raditi ovaj posao i presretan sam što sam u proteklih deset mjeseci imao tu priliku i zadovoljstvo da sudjelujem u mnogim dobrim stvarima (eksterna matura, uvođenje novih predmeta, donošenje zakona o visokom obrazovanju, izmjeni diskriminirajućih naziva institucija, pripreme novih zakona, pozitivnoj korekciji plata za prosvjetne radnike i još mnogo toga) koje smo zajedno realizirali! Kako reče jedan učitelj u dragom filmu moje mladosti: Idemo dalje!“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije