Marjanović podnosi zahtjev za prekid radnog odnosa?

Radiosarajevo.ba
Marjanović podnosi zahtjev za prekid radnog odnosa?

Ostavku Damira Marjanovića na mjesto ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, nije prihvatila Skupština Kantona Sarajevo, a sada se postavlja pitanje šta će se dalje dešavati.

Odgovor na ovo pitanje, prema riječima Abida Kolašinca, sekretara Skupštine KS-a, vrlo je jednostavan.

"Marjanović je dao ostavku i to je odraz njegove volje. Međutim, Skupština ga nije razriješila. Sada ostaju dvije opcije za prekid radnog odnosa, a to je da on podnese zahtjev ili ukoliko tri dana zaredom ne dođe na posao, radni odnos će mu automatski prestati. On će uzeti svoju radnu knjižicu i otići na staro radno mjesto. To je vrlo jednostavno rješenje", istakao je za Oslobođenje Kolašinac.

Marjanović je, podsjetimo, podnio ostavku i izrazio želju da ga Skupština KS-a razriješi funkcije do 1. oktobra.

Budući da se to nije desilo, Marjanović je kazao kako će predati zahtjev za prekid radnog odnosa, te da očekuje da se sve završi do početka oktobra, piše Oslobođenje.

"Svakako ću iskoristiti svoje pravo i podnijeti zahtjev za prekid radnog odnosa. Trenutno sam na godišnjem odmoru. Ljudi u Vladi imaju deset dana da pronađu novog ministra", zaključio je Marjanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije