Marjanović o ostavci: Čekam očitovanje premijera

Radiosarajevo.ba
Marjanović o ostavci: Čekam očitovanje premijera


Iako je još prije skoro 20 dana Damir Marjanović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS-a podnio neopozivu ostavku na mjesto ministra, premijer Kantona Sarajevo, ali ni zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo još se o tome nisu očitovali.

Prema riječima ministra Marjanovića, on je neopozivu ostavku predao na protokol Vlade Kantona Sarajevo 21. maja, piše Oslobodjenje.ba.

"To sam uradio pola sata nakon što su počeli protesti zaposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju. Ostavka je kod premijera Suada Zeljkovića i on mora o tome da se očituje. Ako se ne očituje u neko dogledno vrijeme, tražit ću da vidim postoji li način da direktno zatražim izjašnjenje na Skupštini KS-a. Nadam se da će se o tome govoriti na sjednici Skupštine KS-a koja će se održati krajem juna i očekujem da će to premijer Zeljković proslijediti, a ako se to ne desi onda ću tražiti zakonom predviđene procedure da se ovo pitanje riješi",  kazao je ministar Marjanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije