Manu Chao u Zagrebu svira za dječiju onkologiju riječkog KBC-a

Radiosarajevo.ba
Manu Chao u Zagrebu svira za dječiju onkologiju riječkog KBC-a

Glazbenik Manu Chao, koji večeras ima koncert u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu, odlučio je prihod od prodaje popratnog materijala, poput ploča, cd-a i majica, darovati za dječji odjel onkologije riječkog KBC-a, izvijestio je danas organizator Multikultura.

Budući da bolnica počinje obnavljati i opremati taj odjel, organizator koncerta najavljuje da od prikupljena novca kani kupiti dio opreme za njegovo uređenje.

Pružanje prikladne skrbi za djecu koja boluju od zloćudnih bolesti trebao bi biti jedan od prioriteta našeg društva, posebno danas kad statistike pokazuju da u Hrvatskoj svake godine od neke zloćudne bolesti oboli više od 180 djece, upozorava Multikultura.

Dodaje kako onkološki odjel Klinike za pedijatriju riječkoga KBC-a prima i hospitalizira djecu s područja triju županija (Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske) te primi oko 500, a ambulantno obradi 1000 do 1200 djece nagodinu. Zbog nepovoljnih uvjeta, među kojima je najveći nedostatak prostora i potrebne opreme, otežan je rad medicinskog osoblja na tom odjelu, zbog čega je pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za njegovo uređenje.

Količina opreme za bolnicu ovisit će o visini prikupljena novca od prodaje popratnih proizvoda na večerašnjem koncertu pa je svaka, čak i najmanja pomoć, vrlo važna za tu akciju. Manu Chao odlučio je pomoći onkološkom odjelu KBC-a, a organizator poziva sve njegove obožavatelje da učine isto te kupnjom nekih od proizvoda na koncertu pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, stoji u priopćenju.

Večerašnji je koncert rasprodan još prije dva tjedna, a Manu Chao i njegov dvočlani prateći sastav posjetit će Zagreb u sklopu svoje turneje "La Ventura". La Ventura je intiman, kolorističan set koji sadržava i karakteristična obilježja njegova koncerta poput frenetična punk rocka, španjolske gitare i reggae prizvuka, navodi organizator.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije