Manu Chao će donirati udruženje 'Dobro'

Radiosarajevo.ba
Manu Chao će donirati udruženje 'Dobro'
Jedan od društveno najangažovanijih muzičara na svijetu, Manu Chao, koji će održati koncert u Sarajevu 6. aprila, odlučio je iskoristiti ovaj događaj kako bi i simbolično podržao rad Udruženja altruista „Dobro“. Fondacija Ekipa koja organizuje koncert objavila je da će sav prihod od prodaje promotivnih materijala na koncertu biti uručen ovom Udruženju.

Društveni angažman Manu Chaoa je do sada više puta potvrđen,a i njegove pjesme promoviraju ideja mira, tolerancije i solidarnosti. U toku svoje balkanske turneje, Chao će posjetiti 9 država i u svakoj od njih će pokušati doprinijeti aktivističkim organizacijama, formalnim i neformalnim grupama koje svakodnevno ulažu nesebičan angažman kako bi društva u kojima živimo učinili boljim, ljepšim i pravednijim.

Aktiviste udruženja Dobro Sarajlije poznaju najviše po uspješno organiziranoj akciji 'Paketići za sve' ali i po nizu aktivnosti koje sprovode u tržnim centrima gdje prikupljaju hranu za najugroženije kategorije stanovništva. "Sva prikupljena sredstva mi ćemo usmjeriti u fond Dobro - koji funkcioniše na taj način da sva prikupljena sredstva u toku jednog mjeseca usmjerimo prema onome kome su najpotrebnija, bilo da je u pitanju liječenje određene osobe, nečija teška socijalna situacija...“, rekla je Nadira Kuljuh, volonterka organizacije Dobro.

Ured rezidentnog koordinatora Ujedinjenih naroda i programa Volontera Ujedinjenih naroda u BiH (UNV) pridružili su se organizacijama koje su podržale koncert Manu Chaa, u sklopu obilježavanja desete godišnjice Međunarodne godine volontera i Međunarodne godine mladih.  Poručuju da mladi aktivisti i volonteri mogu i uzimaju sve veće učešće u pozitivnim promjenama u društvu, saopćeno je iz agencije Ekipa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije