Manifestacija "Nismo same, imamo vas"

Radiosarajevo.ba
Manifestacija "Nismo same, imamo vas"

U sklopu aktivnosti u mjesecu oktobru posvećenih borbi protiv karcinom dojke, danas je u Mostaru upriličena tradicionalna manifestacija "Nismo same - imamo vas", prenosi Fena.

Tom prigodom volonteri udruge "Novi pogled", koja je i organizator manifestacije, dijelili su ružičaste vrpce koje simboliziraju borbu protiv raka dojke i podizanja svijesti građanstva o potrebi borbe protiv te opake bolesti.

Govoreći o važnosti današnje manifestacije, predsjednica udruge "Novi pogled" Vasvija Jambrešić kazala je kako članice te udruge nastoje koliko mogu pomoći ženama da se upoznaju sa svim problemima koje sa sobom nosi rak dojke te s mogućnostima njegova liječenja i važnosti samopregleda kojim se bolest može u ranoj fazi otkriti.

"Rezultati su našeg rada veliki i vidljivi. Žene sve više idu na preventivne preglede. Građani uvijek prepoznaju naše akcije i podržavaju nas koliko god mogu", kazala je Jambrešićeva, prenosi Fena.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije