'Mama' i 'Ja sam iz Krajine' na kraju Dana filma u Mostaru

Radiosarajevo.ba
'Mama' i 'Ja sam iz Krajine' na kraju Dana filma u Mostaru

Filmom Mama Faruka Lončarevića i Ja sam iz Krajine, zemlje kestena Jasmina Durakovića završavaju večeras Sedmi dani filma Mostar.

Ovogodišnji Dani filma otvoreni su filmom Mostarca Bobe Jelčića, Obrana i zaštita.

Direktor Dana filma Mostar Slaven Knezović istaknuo je kako su se Dani filma isprofilirali u kulturnu manifestaciju audio vizualnih umjetnosti. I on je istaknuo kako je ponosan što su ovogodišnji Dani filma otvoreni s mostarskim filmom, navodeći kako je to jedan veliki korak.

FOTO: Obrana i zaštita prikazana i u 'rodnom' Mostaru

Dani filma Mostar počeli su 13. septembra filmom Obrana i zaštita, a tokom festivala filma mogli su se pogledati Kauboji Tomislava Mršića, Nije sve u lovi Darija Plejića, Šuti Lukasa Nole, Epizoda u životu berača željeza Danisa Tanovića te Hitac Roberta Orhela.

Na otvaranju Dana filma uručena je nagrada Stablo ljubavi Nadi Đurevskoj i Bogdanu Dikliću, koji igraju glavne uloge u filmu Obrana i zaštita.

Ovogodišnji, sedmi po redu Dani filma Mostar odvijali su se uz podršku federalnog Ministarstva kulture, Fondacije za kinematografiju, Grada Mostara, Vlade Republike Hrvatske, a naporima organizatora, udruženja Oktavijan uz podršku Vijeća Ministara BiH, podsjeća Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije