Magla mjestimice smanjuje vidljivost na putevima u BiH

Radiosarajevo.ba
Magla mjestimice smanjuje vidljivost na putevima u BiH

Uslovi za vožnju jutros supovoljni na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama, a na dionicama koje prolaze usjecima mogući su odroni kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istoj je dionici zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Zbog radova na deminiranju terena u blizini ceste mogući su povremeni zastoji tokom dana na M-18 Tuzla - Bijeljina u mjestu Banj Brdo.

Zbog radova na dionici R-469 Živinice - Međaš (dionica Bagići - Vukovije Donje) saobraćaj će biti obustavljen u vremenu od 8:00 do 18:00 sati. Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce Živinice (Ciljuge) - Krivača - Vukovije ili Živinice - Dubrave Donje - Tuzla - Kalesija.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, pušten je saobraćaj za vozila do 5 tona nosivosti i visine do 2,80 m.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, saobraćaj teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije