Mačke zaludile Bosnu i Hercegovinu

Promotivni tekst
Mačke zaludile Bosnu i Hercegovinu
Foto: CAT BiH / Ilustracija

U moru dosadnih objava na društvenim mrežama, u posljednje vrijeme na bosanskohercegovačkom internet prostoru pojavilo se pravo osvježenje.

Mačke okupljene oko stranice CAT  odlučile su da na interesantan način ukažu na probleme sa kojima se susreće prosječan građanin na društvenim mrežama i internet portalima.

Facebook stranica CAT svakodnevno objavljuje sadržaj sa neodoljivim mačkama, koje se kroz svoje avanture suprostavljaju radikalizmu i ekstremizmu. One nemaju tolerancije ni za nacionalizam, ili fašizam, a njihovi najveći neprijatelji su “Tastatura ratnici” i RAT.

“Mačak Mirko”, allias administratora, za naš portal kaže da su “Tastatura ratnici” uglavnom besposlene osobe sa izuzetno destruktivnim stavovima po naše stanovništvo.
 
“To su osobe, koje generalno svakome normalnom idu na živce”, govori Mačak Mirko, a onda nastavlja:

“Izuzetno je pohvalno što svako iznosi svoj stav, ali isto tako je vrijeme da shvatimo da naši stavovi ili još gore ideje, naročito ako su radikalne mogu da vode do ekstremističkih ili terorističkih djelovanja. Nije li nam se to već dešavalo u BiH?”

 Njegove kolege su također složne u ovim konstatacijama i smatraju da internet, naročito Facebook, kao najpopularnija društvena mreža, mora da ponudi alternative, koje će okupljati ljude zainteresovane za pozitivne i duhovite poruke. Poruke moraju da strijeme nekim pozitivnim vrijednostima, koja nam nedostaju prethodnih godina – pogotovo u internet prostoru.

Sve poruke naših mačaka su afirmativne i pozivaju na mir i suživot. Ponekad izgledaju grubo, kada želimo predstaviti besmisao rata i podjela, ali naši pratioci ih vole i pozitivno odgovaraju na njih.

Osim popularnih “MEME-ova”, na stranici se mogu pronaći stripovi, ali i poučni članci. O čemu je riječ?

“Mačak Mirko” za naš portal kaže da je u pitanju želja da se uz interesantan i duhovit sadržaj, napravi odjeljak edukativnog karaktera.

“Stripovi su generalno prilika za mlade umjetnike, koji ne dobijaju dovoljno prostora u svom okruženju da pokažu svoj talenat i rad kroz ovu kampanju. Dok su članci nešto ozbiljnija priča, za sve posjetioce sa željom da se više informišu o globalnim problemima, koji nažalost nisu zaobišli ni našu državu.

Naš web sajt možete pronaći na OVOJ adresi . Ulogujte se i prepustite se našim mačkicama da vas provedu kroz  ovu izuzetno bitnu temu na šaljiv I interesantan način.

Mjau!”

Pozivamo sve čitatelje portala Radiosarajevo.ba da nas pronađu na Facebook stranici CAT-a i daju svoju podršku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije