Luksuzni voz 'The Majestic Train' ne dolazi u Sarajevo 28. juna

Radiosarajevo.ba
Luksuzni voz 'The Majestic Train' ne dolazi u Sarajevo 28. juna

Voz 'The Majestic Train de Luxe', replika nekadašnjeg austrougarskog kraljevskog voza trebalo je da, povodom obilježavanja stogodišnjice Sarajevskog atentata na princa Franca Ferdinanda, krene 26. juna iz Austrije ka BiH, ali je putovanje otkazano, potvrdili su Agenciji Fena iz austrijske kompanije 'The Luxury Train Club' koja organizuje luksuzna željeznička putovanja.

''Kompanija je radi promoviranja prekograničnog mira, ponudila zainteresovanim turistima putovanje u luksuznom vozu 'The Majestic Train' direktno do mjesta gdje se dogodio ovaj atentat 28. juna 1914. godine u Sarajevu'', kazala je zaposlenica 'The Luxury Train Club' Birgit Hechtl- Sainitzer.

Voz je, objašnjava Hechtl- Sainitzer, trebao da ide preko Graca i Zagreba i da stigne u Sarajevo 28. juna, ''ali putovanje je otkazano iz više razloga''.

''Zbog protesta koji su se desili u BiH usljed ekonomske i političke situacije nismo htjeli da prezentiramo ovako luksuzan voz u takvim trenucima, a ni broj putnika koji su se prijavili nije bio dovoljan'', rekla je Hechtl- Sainitzer.

To je, kaže ona, luksuzno i skupo putovanje, a ljudi u BiH su protestovali zbog nezaposlenosti, ''tako da nije bilo pravo vrijeme za organizovanje ovog putovanja.''

''Imali smo velike planove za otprilike 300 putnika i zato nam nije bilo lako donijeti ovu odluku'', kazala je Hechtl-Sainitzer i dodala da  imaju na umu ovo putovanje koje će organizovati drugi put.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije